ONDERHOUD

Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden wat er al of niet gerepareerd kan worden aan uw schoenen, laarzen, tas of jas. Laat uw schoenen of laarzen tijdig repareren, want doorlopen verergert de schade en dus ook de kosten om het weer te herstellen. Kijk voor meer informatie op Diensten, Schoenreparatie.

Na het dragen

top na het dragen direct goed passende spanners in de schoenen en verzorg ze meteen even. Smeer, ook als ze er nog goed uitzien, crème op het leer maar pas wanneer het leer is gedroogd.

Poetsen

Door het aanbrengen van de schoencrème wordt het vet, de was en het vocht in de schoen, dat verdwijnt bij het dragen, weer op peil gebracht. Zorg voor een goede, schone uitrusting en gebruik voor elke kleur schoen aparte borstels of lappen.

Stap 1: vuil verwijderen met een grove borstel
Stap 2: inwrijven van de schoensmeer met een inwrijfborstel (bij voorkeur van zacht paardenhaar)
Stap 3: uitwrijven van de schoensmeer met weer een aparte borstel (bij voorkeur van paardenhaar of paardenstaarthaar) of met een zachte, pluisvrije, katoenen lap. Bij erg dun, snelslijtend leer is dat zelfs beter.

Denk eraan bij het schoonmaken en poetsen een spanner in de schoen te doen.

Beschermen met Anti Rain

Naar het poetsen kunt u de schoenen het beste inspuiten met waterproof het middel om water en vuil zoveel mogelijk te weren. Dit kan voor leer suede nubuck textiel ineen spuitbus. Vraag hiernaar bij ons in de winkel.

Glans

Er zijn diverse glansmiddelen op de markt. Maar een mooie glans is toch het best te verkrijgen door met een zachte lap of borstel de schoen flink op te poetsen.

Drogen

Zet natte schoenen nooit onder de radiator. Het leer droogt te snel en kan gaan barsten of uitdrogen. Beter is om er houten spanners in te doen. Laat ze op hun zijkant rusten, niet op hun zool.

Gebarsten leer

Hard gebarsten leer is het best te behandelen door met de vingers lederolie aan te brengen.

Opbergen

Wrijf schoenen die je lang niet draagt dun in met crème en doe ze in een opbergzak. Stop ze staand op de zool in de schoenendoos.

Rust

Ook voor schoenen is het belangrijk dat zij genoeg rust krijgen. Zorg daarom voor minstens twee paar goed ingelopen schoenen, zodat steeds een paar op adem kan komen.

Schoenspanner

Van belang is het gebruik van een goed passende spanner die de schoen weer in zijn oorspronkelijke vorm duwt. Een houten spanner is de beste keus, omdat hout het vocht absorbeert. Let erop dat schoenspanners ook de hiel verstevigen.

Inlegzolen

Rugklachten kunnen ontstaan door verkeerd schoeisel. Daar zijn steunzolen voor bedoeld. Bijvoorbeeld, heeft u pijn onder de bal van de voet, dan wordt door middel van een steunzool de bal van uw voet opgelicht waardoor de druk (of pijn) opgeheven word. Daarnaast corrigeert de steunzool ook de stand van de gehele voet waardoor de ruggenwervel ook in een rechte lijn komt te staan. Wij zijn dealer van het merk MYSOLE en hebben daar diverse type inlegzolen om klachten aan de voeten te verlichten. Voor het beter doorbloeden van de aders in uw benen en uw voeten, is er de GELLY inlegzool die uw voeten masseert onder het lopen. Hierdoor ontstaat een beter bloedsomloop wat de pijn in uw benen en voeten kan verminderen.